İntihar Eden Rahipler...

Bir çok rahibin yaşadığı bir manastırda, ölümcül bir hastalık baş
göstermiştir. Hastalık alında beliren bir lekeyle kendini belli etmektedir.
Lakin manastırda ayna bulunmaması hastaların hasta olduklarını
öğrenebilmelerine engel olmaktadır. Ayrıca tüm rahipler çok saygılı
olduklarından hasta arkadaşlarına hasta olduklarını söylememektedirler. Her
rahip kendisi dışındaki herkesin hasta olduğunu görerek algılayabilmekte ama
kendinin kini algılayamamaktadır. Bu rahiplerin hepsi hergün üç öğün yemek için bir araya gelmekte ve herkes birbirini görebilmektedir.

Bir gün baş piskopos bir konuşma yapar:

"Arkadaşlar aramızda hasta arkadaşlar var, bunların intahar etmesini istiyorum" der.
12 gün sonra bütün hasta rahipler intihar eder.

Soru : Kaç rahip intihar etti?

Not : Bütün rahiplerin zeka seviyeleri aynıdır ve en az bir hasta rahip
vardır.

Yorumlar

stavgorin dedi ki…
1 kişi kalıncaya kadar hepsi intihar eder. hepsi birbirine söylemiştir belki daha önce, ama can tatlıdır. intihar etmelerinde sıralamayı zeka seviyeside belirlemez sanırım. son kişi hastalıktan ya ölür sonra, ya da bunalıma girerek intihar eder.
tulin dedi ki…
2tane fikrim var birincisi sadece 1 tane hasta rahip vardır ve kimsede hastalık olmadığı için kendinin hasta olduğunu anlar... İkinci fikrim hasta olmayan rahipler hasta olanlarla konuşurken ellerinde olmadan gözleri hastaların alnına kayıp durur bu sayede de hasta olanlar hastalıklarını anlarlar...
tazmania dedi ki…
2 kişi intihar etmiştir.Baş rahip hasata arkadaşlar var diyerek çoğul eki kullandığı için hasta sayısının birden fazla olduğunu belirtir, hasta olan kişilerde diğerlerine bakınca sadece bir kişiyi hasta olarak görürler ve diğer ikinci kişininde kendileri olduğunu anlarlar.
nesrin dedi ki…
hiçbiri iintihar etmemiştir kimse kendini bilmediği için herkes karşındakinden bekler ve intihar etmez
osmann dedi ki…
asdasd
osmann dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki…
Bence baş piskopos dışında hepsi intahar etmiştir ama biz rahiplerin sayısını bilmediğimiz için buna bir formül geliştirebiliriz bütün rahiplere n alırsak başpiskopos da intahar etmediğine göre "n-1" olabilir!
exelans dedi ki…
bence herkes karşıdakinin hasta olduğunu görüyor ve baş rahip kısmen konuştuğu için kimse intihar etmez
Adsız dedi ki…
12tane rahip intihar etmiştir..hasta olan rahipkler kendilerini göremez ama diğer rahipleri görürler. on bir gün boyunca diğerlerinin intihar etmesini beklerler ama etmezlerse başka bir kişinin daha hasta olduğunu anlarlar: kendileri
armağan dedi ki…
doğru cevap 1 rahip intahar eder(baş rahip).
tabiki bütün olasılıklar mümkün gelmektedir ama verilen verilerden sadece şu sonuca ulaşabiliriz. bütün rahipler hasta olanların 12. güne kadar inthar etmesini bekler ama etmezler 12. günün son yemeğinde baş rahip kimsenin intahar etmediğini görünce kendisinin hasta olduğunu anlar ve intahar eder:)
Adsız dedi ki…
fakat soruda 12 gun içinde intihar edin demyo ki 12 gun snra intihar ederler dyo yanii bu gun sayısına bkarak yorum yapmak bnce yanlış.
simge dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sixote dedi ki…
ya bu sorunun zekayla ne alakası warki? bu daha cok bi kurgu sorusu..bircok mantıklı kurgu yaratılabilir burdaki yorumlardada bi kac tane farklıve mantıklı kurgu mewcut.kesin bir cewabı yada cozumu olmayan bir soru mantık sorusu olmaz..
Adsız dedi ki…
36'dır kesin
Adsız dedi ki…
soruda hasta olduklarını söyleyemiyolar diyo yani sen hastasın demek yerine alnında bir benek war diyebilirler nasıl olsa hepsi hastalığın lekeden kaynaklandığını biliyor ve kaç tane hasta rahip varsa o kdar rahip intihar eder yani ben olsam laf oyunları yapardım sorunun cevabı bu olabilir mi?ama sorunun cevabı buysa öööööööhh..
Adsız dedi ki…
bence hepsi ölmüştür kimse hasta olduğunu bilmediği için intahar etmez ve hepsi İNTAHAR EDEREK DEĞİL HASTALIK KAPARK ÖLÜR!
Adsız dedi ki…
eğer 1 hasta olsaydı ilk yemekten sonra kimsenin alnında leke olmadığını görüp anında intahar etmesi gerekirdi. olmadığına göre 1 değil... Gercekte 2 hasta olsaydı; ilk yemekten sonra ikinci yemekte kimsenin intihar etmediğini görecekti ve sadece bir kişinin alnında leke görecekti ki buda onun alnındada hasta olduğu anlamına gelecekti. dolayısıyla ikiside kalkıp anında intihar edecekti.3 hasta olsaydı ; kendi gördüğü ,alnında leke olan iki kişinin intihar etmediğini gördüğü için kendinin hasta olduğunu anlayacak tı ki böylece 3'üde beraberce kalkıp intihar edecekti.
Yani sonucta aynı zekaya sahip rahiplerin kacıncı oturumdan sonra intihar ettikleri bize hasta rahip sayısını verecektir. günde 3 oturumdan 12 günde 36 oturumda hasta olduklarını anladıkları için HASTA RAHİP SAYISI 36'DIR.

13 Ekimde Salakımsı diye bi arkadas 36 dır demiş ama acıklayamayacağını anlayınca sadece 36 yazmıs :))tebrikler
Adsız dedi ki…
gunde 3 ögun yemek yiyolarmış,içlerinden diyelım kı 1 kişi hasta yemekte kımse onun yanına gelmez dışlanır, sonra kımse onu yanında istemedıgını görüp kendısının hasta oldugunu anlar ve intihar eder. her gun herkez sadece 3 kez karşılaştıgı için gunde 3 kişi intihar eder. 12 gunden 36 yapar.bu benim düşüncem. ama bide yemekte 2 veya daha fazla kişi dışlanıyorsa bu sefer intiharlar artar. bunu acıklıyamadım :D
BİRİSİ dedi ki…
bence cevap 9. Belkide össden kalma test mantığı...
koksal dedi ki…
arkadaslar!! 16 ekim 2007 de soruyu detaylı bişekilde açıkladım, Cevap 36 dır. Mantıksız olan yanı ne ? Veya cevapları okumuyormusunu?
Adsız dedi ki…
36 cevabı biraz mantıklı biraz da mantıksız.şöyle ki en az 1 hasta rahip varsa diğerlerinin hasta olmadığını görerek kendisinin hasta olduğunu anlar ve intihar eder,tamam da,1den fazla hasta rahip varsa,hasta olanların intihar etmediklerini görünce kendisinin hasta olduğunu nasıl anlayacak?birbirlerine de söylemedikleri için beraber intihar etmeye kalkışmaları da mantıklı olmaz.
koksal dedi ki…
:))))) anlasılan yeteri kadar açık anlatamamısım. üzüldüm..
Bakın Şimdi ;

Diyelim ki siz 100 kişilik bir manastırda rahipsiniz ve hasta olup olmadığınızı bilmiyorsunuz.

Ve başrahibin söyleminden sonra ilk toplu yemeğe oturumda sizin dışınızda toplam 35 rahibin hasta olduğunu görüyorsunuz ama kendinizin hasta olup olmadığınızı bilmiyorsunuz değilmi!!

Şimdi diyorum ki ;

Herşeyi unutun!! Eğer sadece bir tek siz hasta olsaydınız ilk oturumda kimsenin hasta olmadığını görecektiniz ve en az bir rahibin hasta olduğu gerceğinden hareketle 1. oturumda intihar edecektiniz.

Pekiii!!!

Diyelim ki ilk oturumda kendinizi bilmiyorsunuz ve diğer rahiplerin sadece bir tanesinin hasta olduğunu görüyorsunuz.. hmm diyosunuz:)) Eğer ben hasta olmasaydım diyorsunuz o hasta rahibin intihar etmesi gerekirdi diyosunuz ama ilk oturumda etmediğine göre hasta olduğunu gördüğüm rahip başka bir hasta görüyor demektir... eeee!! ben ondan başka hasta görmediğime göre ve 2 hasta olması gerektiğine göre DEMEKKİ DİĞER HASTA BENİM!! diyorsunuz..:))

İşte bu dişündüklerinizi aynen diğer hasta rahipte düşündüğüne göre kalkıp elele köprüye gidiyosunuz :)))

Yani 1.oturum 1 hasta; 2. oturum 2 hasta, 3. oturum 3 hasta demektir.

EEEEE :))) 3 YEMEK X 12 GÜN = 36 OTURUM = 36 HASTA DEMEKTİRRR.

TÜYO :
BASİTCE SADECE BİR TEK BEN HASTA OLSAYDIM NASIL OLURDU ; VEYA BENİM DIŞIMDA SADECE TEK HASTA GÖRSEYDİM NE DÜŞÜNÜRDÜM DİYE DÜŞÜNÜNCE CEVABI HEMEN BULACAKSINIZZ..

Bol Şanslarrrr :)
Adsız dedi ki…
tamam arkadaş o kadar kızma:)1 ve 2 hasta rahibin olması durumu kurtarıyor,tüyoda da verdiğin gibi ama 3 veya daha fazla olması-ki dediğine göre 36dır-işi karıştırıyor!.bunlar birinci oturumda 1 veya 2 hasta olup da sonraki oturumlarda sayıları artmıyor ki ilk oturumdan itibaren 36 hasta varsa yani 1den ve 2den fazla,bu durumda hasta olanlar 35 tane hasta daha görüp de kendilerinin de hasta olduğunu nasıl anlayabilir?36 hasta da az değil yani!Ya sorunun cevabı bu değil,ya açıklama yeterince açık değil,ya da ben anlamadım!:)ama bence cevap mantıklı olsa da hemen kabul edilecek bir cevap değil.
koksal dedi ki…
:) 1 ve 2 hasta durumunu anladıysanız lütfen aynı durumu 3 veya 4 hasta olma durumu içinde düşünüce ancak hasta sayısı kadar oturum geçtikten sonra her şeyin kesinleşeceğini anlayacaksınız.

36. oturuma geldiniz sizin dışınızda sadece 35 hasta görüyorsunuz (tabii diğer hastalar da bunu kendileri düşünüyolar) ve içinizden 36. hastanın kendiniz olduğunu söylüyorsunuz..

Kimsenin bişey söylemesine gerek yok zaten 36 hasta da bu durumu 36. oturumda anlar ve kalkar.. trajik bison ama ne yazık ki böyle :)
Adsız dedi ki…
birkere 1 ve 2 hasta olduğu durumlarda mantık doğru. fakat 3 hasta ve fazlası varsa olmaz. tüm rahipler birlikte toplanmıyorlar mı? hem her oturumda hasta sayısı artıyor mu? eğer hasta sayısı sabitse ilk oturumda hepsi birbirini görmüyor mu zaten. 3 hasta var diyelim hasta olan bir rahip diğer iki hastanın intahar etmediğini gördüğünde neden kendininde hasta olduğunu düşünsün ki. ikisinin birbirini görüp intihar etmediğini düşünür. anlatabildim mi? hasta sayısı sabitse böyledir! OĞUZ
Adsız dedi ki…
birtek piskopos ayakta kalır... fazla kafa yormayın arkadaşlar...:)
Adsız dedi ki…
boktan bir soru
Adsız dedi ki…
purple duman dedi ki...
bence hiç biri çünkü hepsi diğerlerinin intihar etmesini bekler oniki günün sonunda baktılar olmuyo hep beraber intihar ederler
Adsız dedi ki…
yaf kardeşbence hepsi tahtalı köyde
Adsız dedi ki…
bence cevap 2"dir.Açıklama ise şu:piskopos çoğul eki kullandığı için en az 2 kişi hastadır.Bir rahip yemekte bir kişinin alnında leke görür ve diğer hastanın kendisi olduğunu anlar.intihar eder.Ama hasta rahip sayısı ikiden foazla olursa ortaya losılık kavramı girer ve hasta sayısı bilinemez.matiloz_4@hotmail.com
M586 dedi ki…
evet . ben de diyorum ki 34 hasta var. 12 gün sonra kahvaltıda 34 hasta intahar eder.

vazgeçtim 35 hasta var 12. gün öğlen intahar ederler.

yine vazgeçtim 36 hasta var 12 günün akşamı intahar.

hangisi? neden?
koksal dedi ki…
Teşekkürler M586..

Bu yazımın benimle aynı fikirde olduğunu gösterir.. Ben 12. günün sonu için 36 dedim.. yani akşam yemeğinden sonra.. dediğin gibi kahvaltıdan sonra 34, öğlen yemeğinden sonra 35 hasta olur..
Adsız dedi ki…
gebersin kafirler hepsi kanser olsun
Adsız dedi ki…
kahrolsun pkk
Adsız dedi ki…
Bunlar zeka soruları,geri zekalılar yorum olmayan yorumlar yazmasın lütfen.
Adsız dedi ki…
bir hasta olduğu için 1 kişi intahar etmiştir bence
TURAL PINARBASI dedi ki…
hiçbirisi de intihar etmemiştir.Çünkü; hiçbir rahip kendi hastalığını bilmiyor ve karşısındakine de onun hasta olup olmadığını söylemiyor.Dolayısıyla hiç kimse hasta olduğunu bilmediği için intihar etmez
Adsız dedi ki…
hiçbir rahip diğerlerinin hasta olmadığını gördüğünde kendisinin hasta olduğuna karar verip intihar edecek kadar zeka seviyesinin normallerin çok çok altında olabileceğini zannetmiyorum ve buna ihtimal vermiyorum.ayrıca sorunun altına düşülen notta yazdığı üzere en az bir hastanın olduğu belirtiliyor.
Adsız dedi ki…
bence kimse intihar etmemiştir çünkü dinen bu günahtır mübahtır olamaz... bunlarda rahip olduguna göre cevap sıfırdır hepsi ecelini bekler... ille bi sayı istiosanız benim cevabım 5 çünkü uğurlu sayım :)
Adsız dedi ki…
şimdi arkadaşlar burda garanti 1 tane hasta war o kesin.şimdi 1 oturumda 1 tane hasta war bu hasta bütün herkese bakıp leke olmadığını görünce hasta olanın kendisi olduğuna kanaat getiriyor..diğer rahiplerde etrafa baktığında bu hastayı görüyor we başrahibin çoğul konusmasından dolayı baska hastada göremedği için dier hastanın kendisi olduğuna kanaat getiriyor.. fakat buradaki tek sorun şu bu rahiplerin hepsinin aynı zekada olduğu soyleniyorsa bu asıl hastanın(sadece 1 kişi hasta) şunu düşünmesi gerkmezmi:=baş rahip çoğul konustu ancak kimsede LEKE(reklam yapmıorum,Reklam yapıcak olsaydım levis'i tercih ederdim=)yok ancak kendisini göremediği içinde şüphelidir..şimdi açıkçası ben o adamın yerinde olsam bana bi komplo düzenlendiğini ve burdaki tek salağın ben olduğumu dusunurum. AYRICA KİMSE OLMEZ
Adsız dedi ki…
arkadaşlar size bir ipucu:rahipler çok saygılı olduğundan mı karşıdaki kişinin hasta olduğunu söylemiyor?cevabı evet!çünkü soruda öyle diyor.peki karşıdaki kişinin hasta olmadığını söyleyebilir mi?söyler bence.bu saygısızlık olmaz değil mi?hadi bakalım!
Adsız dedi ki…
KİMSE ÖLMEZ KİMSE BİRBİRİNE SÖYLEMEZ n-1 GİBİ BAŞKA AMAÇLA KULLANILAN FÖRMÜLLERİ SALLAYANLAR CAHİL MİSİNİZ Kİ KİMSE KİMSEYE SÖYLEMSSER KİM ÖLÜR BİRİLERİ DE 12 BULMUŞ KİMSE HASTALIĞINI BİLİMOYRU HEPSİ SIRAYLA ÖLÜR KİMSE İNTİHAR EMTEZ BU KADAR BASİTTİR.ÇOK BASİT FÖRÜMÜL YAPANLAR ZEKİ OLMAZ FÖRMÜLLÜK BİR İŞLEM YOK !
Adsız dedi ki…
SEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ. RİZE BURADA APO PİÇİ NERDE ULENNN
Adsız dedi ki…
intahar deil bence.Çünkü hastalık zaten ölümcülmüş,yanı sonucunda hepsi öldü.
Adsız dedi ki…
koksalın cevap aynen doğru.Ama şuda var biz bu rahiplerin zeka seviyelerinin eşit olduğunu biliyozda,ne kadar zeki olduklarını bilmiyoz sonuçta.Bunu rahipler akıl edebilcekmi acaba:D
Adsız dedi ki…
BENCE 13 RAHİP VARDIR.BAŞ RAHİP KONUŞTUĞU GÜN İNTİHAR ETMİŞ
DİĞERLERİ DE HER GÜN BİRİ OLMAK ÜZERE İNTİHAR ETMİŞTİR.13 Ü DE İNTİHAR ETMİŞ
ASLINDA BELKİ HRİSTİYANLARA GÖRE İNTİHAR,KÖTÜ OLAYLARIN OLMAMASI GEREKEN BİR GÜN VAR DA OLABİLİR O ZAMAN BAŞ RAHİBİN KONUŞTUĞU GÜN BÜYÜK İHTİMAL PAZARDIR. 1 GÜN SONRA BAŞ R.İNTHAR EDER SONRA HERGÜN PAZAR HARİÇ DE DİĞERLERİ İNTHAR EDER YANİ 10 RAHİP VARDIR
Adsız dedi ki…
bence kimse intihar etmemiştir.çünkü kimse kendisinin hasta olduğunu bilmiyor.
Adsız dedi ki…
herkes karsısındakinin intihar edeceğini beklediği için bi müddet kimse intihar etmez sonra hasta olan kendisi ölür zaten CEVEP BU KARESŞİM ADIM EMRE
Adsız dedi ki…
bence kimse intihar etmez.çünkü dielim 15 hasta var 20 rahip varsa kimse hasta sayısını bilmediğinden sadece hastaları görür ve onların intihar etmelerini bekler.kendisinin hasta olduğunu kimse anlayamayacağımdan kimse intihar etmez.


ama ölümlü dünya bu herkez ölecek..
bide salak salka msjlar yazmayın konu ile ilgilenin terör apa filanın yeri burası deil
Adsız dedi ki…
36 kişi intihhar etti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ::::))))))))
Adsız dedi ki…
kimse intihar etmemiştir çünkü kimse kendisinin hasta olduğunu bilmiyo ki
Adsız dedi ki…
Bence hepsi intihar eder.Çünkü soruda :
-Her rahip kendisi dışında ki herkesin hasta olduğunu görerek algılaya bilmekte ama kendininkini
algılayamamaktadır., diyor.
Adsız dedi ki…
köksal adlı arkadaşı tebrik ederim çok güzel açıklamış ve de hiç üşenmeden yazmış.Bunu düşündüğüne göre çok zeki biri olmalısın;)
Adsız dedi ki…
Ben Fatma.köksal sorumu cevaplarsan sevinirim.Şimdi diyosun ki 36 kişi hasta ve ilk yemekte 35 kişiyi hasta olarak gören son hasta onların intihar etmediğini görüp kendinin de hasta olduğunu anlar demişsin.Bi de hasta olmayan biri için bakalım olaya .O da 36 hasta kişinin intihar etmediğini görüp o kişi kendini de hasta olduğunu sanar ve intihar edebilirAslında bence soruda hata var.Ayrıntılı biçimde vermesi gerekiyo.Ya hasta olan kişi intihar etmeden hasta olmayan kişi kendinin hasta olduğunu düşünerek intihar ederse...
Adsız dedi ki…
Yaww alalal...Millet Herkes Ayrı bişey sölüo..bu soruyu yazan cevabınıda yazsın..bikere baştan sölym şu 36 kişi intihar etmiş olayını öle karıştırdnzki anlayamadm..ayrıca kimse intihar etmez die cırlayan arkadaşlar,soruda rahiplerin hepsi 12. günde intihar etmiştr dio..
Adsız dedi ki…
Slm Fatma ;Güzel soru ;

Diyorsun ki 36. oturumda 36 hastada kalkmazsa ne olur ?

o zaman bi facia olur bütün rahipler (hasta olmayanlarda dahil) hep beraber intihar ederler.

Bu durumda ancak hasta rahiplerden birinin hasta olduğunu anlamaması durumunda olabilir ki o zaman dediğim gibi hasta olduğunu anlayamayan rahip dışında herkes intihar eder (tabii başrahip engellemezse :)

Ama bu farazi tabii ki... çünkü zaten soruda bütün rahiplerin aynı zeka seviyesinde oldukları belirtilmiş.

Umarım yardımcı olmuşumdur.
Adsız dedi ki…
HAYIR FATMANIN SORUSU BU DEĞİLDİ.FATMANIN SORUSU MANTIKLI AMA KOKSALIN CEVABI YA AÇIK DEĞİL YADA MANTIKSIZ.KOKSAL KUYUYA Bİ TAŞ ATTI... ÇIKARAMIYORUZ ARKADAŞLAR FARKINDA MISINIZ.SORUDA YANLIŞLIK VAR BENİM FİKRİM DE BU.CEVABI AYNI MANTIK OLAN Bİ SORU VAR O ŞEKİLDE SORULUNCA SORUDA ANLAŞILCAK CEVAPTA.(SONRA YAZARIM O SORUYU istek gelirse:))AMA BU RAHİPLİ SORU MANTIKSIZ.3 KİŞİ MANTIĞIYLA KURULAN KOMBİNASYONU 36 KİŞİYLE NASIL YAPIYOSUN ARKADAŞ.4kişiyle bile kuramazsın bu mantığı anca 3 kişi sadece hasta olursa kurarsın ve cvp 3 olursa daha mantıklı olur (MELİKE)
Adsız dedi ki…
burda soru nasıl yayımlayabilirim
Adsız dedi ki…
ok ısrarlara dayanamadım:P soruyorum:
kral 3 zeki adamdan en zekiyi vezir yapacak,diğer ikisinin de kellesini kesicek. 3 beyaz 2 kırmızı şapkayı gösteriyor sonra adamların gözlerini bağlıyor ve kafalarına birer şapka koyuyor.kalan 2 şapkayı saklıyor ve adamların gözlerini açıyor.sen bunlardan biri ol,karşındaki iki adamın kafasındada beyaz şapka var.senin kafandaki şapka ne renk.kesin doğruyu söylemen lazım yoksa kellen gidecek.aradan bi kaç saat geçiyor ve sen kesin beyaz ya da kesin kırmızı renk kafamdaki diyorsun.(toplamda 3 beyaz 2 kırmızı var unutmayın)hangi renk ve neden? (MELİKE)
Adsız dedi ki…
Merhaba Melike ;

Öncelikle ince esprili de olsa koksal (deli) bi kuyuya taş atmış hiçbirimiz çıkaramıoruz yaklaşımına gerek yoktu bence..

Neyse anladığım kadarıyla 3 veya 4 rahip olma durumuna konuyu anlayabiliyorsun ama 36 kişi için konuyu imkansız algılıyorsunuz öylemi? 3-4 kişi olma durumuna kadar zaten mantığı anlattım , gerekirse 36 kişiye kadar olanlarıda tek tek mantığını da anlatmam gerekiyormu? anlayamadım durumunuzu açıkçası.

Durumu kavrayamamış olmanız, beni bu şekilde itham etmenizi gerektirmiyor. Kaldı ki benimle aynı fikirde olan veya açıklamalarımdan sonra ikna olarak olayı kavrayan arkadaşlarda vardır.
Ama kavrayamayan hiç kimse de köksal yanlış cevap veriyor, insanların kafasını karıştırıyor yada kuyuya taş atıyor diye betimlemiyorlar durumu.

Sorunuza gelince ; gerçekten çok basit bir soru ve ben de cevaplamayacağım bu şahsi sorunuzu. Ki sizinde Köksal soruyu cevaplayamadı bakın gördünüz mü hakkınız olsun :))

Sorunuzuda ancak blogmaster ile görüştükten ve sorunuz yayınlandıktan sonra cevaplayacağım Melike Hn.

Tekrar ilginize teşekkür ederim.
Adsız dedi ki…
Köksal sorumu cevaplayamadı diyebilme durumum yok cevabı zaten senin 3 kişiye kadar daha önce açıkladığın cevap.36 kişi için ise her yorumu okudum kavrayan arkadaş göremedim,problem bi bende değil yani;)harbi anlamadım ya ne kızıyosun.kuyu taş olayı içinde bu kadar alınganlığa gerek yok o bi deyim sende az iğnelememişsin hani,neyse ödeştik.gene de hala yanlışlık olduğunu iddia ediyorum.çokta iddialı biri değilimdir.ama bu benim fikrim.Saygılar.Hürmetler..(Melike)
Adsız dedi ki…
bence saygılı tüm rahipler çünkü birbirine hasta olduklarını söylemiyorlar.ve de yanlışım varsa söyleyinnnnnnnnnn.
Adsız dedi ki…
bence saygılı tüm rahipler çünkü birbirine hasta olduklarını söylemiyorlar.ve de yanlışım varsa söyleyinnnnnnnnnn.
Adsız dedi ki…
intihar kendi kendine olur, hiçbiri kendinin hasta olduğunu bilmediğinden hiçbiri etmemiştir..
Adsız dedi ki…
ya bence yemekte demesinden birşeyler çıkarmamaız gerekiyo acaba sadece düz aynaya bakmalarımı yasak yani kaşığın arkasından tümsek aynadan filan yararlanamazlarmı?eğer yararlanıyorlarsa 36 olması lazım...
rs_2000 dedi ki…
ALLAH aşkına şu soruları yazan arkadaşlar cevaplarınıda göndersinler!!!
Adsız dedi ki…
Heyula:
Bence 3 kişi hastadır. Şimdi psikopos hastalar var dediği için hasta olan elemanlar gördükleri 2 hastanın intihar etmesini beklerler. Fakat hiçbirinden tepki gelmeyince haaaa derler. Demekki onlar da benim gördüğümü görüyor. Bu nedenle intihar etmiyorlar. Diğerleri sağlıklı olduğu için 3 kişi birden hasta olduklarını anlarlar. Ve hakkın rahmetine kavuşurlar.
Adsız dedi ki…
genelde cıkan sonuıclara bakalım ve mantık hatalarını cıkartalım ortaya.
0 için
Butun hasta rahipler intihar eder diyor soruda yani hasta rahip var.
1 için
yine aynı şekilde rahipler çoğul anlamda.
2 için
rahip sadece 1 tane hasta rahip gorur ve kendisinin de hasta oldugunu anlar ve ikiside intihar eder.ama niye 12 gun bekler ora biraz sorunlu:d
36 için vee doooru cevap
koksalın soylediği.

3kisiden baslıyalım.hasta olan bir rahip 2 kisinin hasta oldugunu ,hasta olmayan bir rahip 3 kisinin hasta oldugunu dusuncek.hasta olan 2 kişi intihar (2kisilik teoriye gore) etmiyosa bende hastayım diyecek ve hasta olmayanlarda 3 kişi hasta gordugu için o toplantıda intihar etmiyecekler.

4 hasta rahip oldugunu dusunursek ve bunlarıda birz zeki olduklarını varsayalım.hasta olan rahip 3tane hasta ,olmayanlar 4 tane hasta gorecekler.hasta olan rahibimiz bu olayı dusunurek eger 3 hasta olsaydı ve hepimiz aynı zekadaysak ustteki 3 hasta teorisini dusunup coktan islerini hallederlerdi diye dusunur ve kendisinin hasta oldugunu bulup intihar eder, ve kalan uc rahipde aynı teoriyle intihar eder.
eger n>4 icin de aynı dusunceyle gidilebilir.VE kafalardaki 12 gun olayıda soyle gerceklesio.tek ihtimal bizim zeki rahiplerimiz kendi dusunceleriyle hasta sayısının saglandıgı oturumda hep beraber intihar edecekler.ilk gun hasta olan 35 hasta rahip olmayan36 hasta gorur ve kimse intihar etmez.2.gun 3.gun 4.gun.bu bole gecer taki 12 .nci oglen yemegine gore yani 35.ncı yemege.hasta olan rahip 35 rahip gorur ve kimsenin intihar etmedinin farkeder cunku hasta olmayan rahipler 36 hasta gorur ve kendilerin de hasta olmama ihtimali ile 36.ncı; hasta olma ihtimalleri ile 37 .ncı yemegi beklerler.aksam yemegine 36.ncıya gecilir.hasta olan rahipler 35 hasta gordukleri ve 36.ncı yemek oldugu icin kendilerinin hasta olduklarını anlarlar ve 36 kisi intihar eder.
aslında 36 teorisine inanmıyordum hatta bu yazıyı yanlıs oldugunu anlatmak icin yazcaktım ama yazrken dogru oldugun farkettim .sanırım bu cevap yeterince acıklayıcı olmustur.tek uzuntum bole guzel bis orunun aslında 12 * 3 gibi sacma bi cevabının olası:D
Adsız dedi ki…
:) tebrikler cağlar. Çok güzel bir soru idi.
Adsız dedi ki…
hiç kimse intihar etmez. çünkü kimse kendisinin hasta olduğunu bilmez
Adsız dedi ki…
hiç kimse kendisini öldürmüyor. çünkü adam hasta olduğunu nerden bilsin

Bu blogdaki popüler yayınlar