Win Cih ve Award Bios üzerine


Win95.CIH Anakart 'inizi yakti. Ve Hard diskinizi sildi. Hiçbir masraf ödemeden hepsini kurtarmanin yolunu anlatiyorum. Çok iyi okuyun.!!

Anakart 'i kurtarma;

Not: Aşağıdaki işlemleri bilgisayarın içini açıpta halledeceksiniz. Eğer anlamıyorsanız Ana kart ile daha önce uğraşmış bir arkadaşınıza söyleyin bu yazıyı. O size uygulasın. ( Para isterse sakın vermeyin. :) ) Ayrica SARI renklerin arasindaki islemlerde elektrik gider veya bilgisayar kapanırsa arkadasinizin anakart 'i yanabilir.

1- Şimdi anakart'ı sizin anakart'ınızla aynı olan bir arkadaşınıza gidin, (Marka ve Model aynı olmalı.. eger aynı model bulamazsanız çok yakın bir model arayın. Bozuk makinenizdeki BIOS 'u çıkaracaksınız. Ve Arkadaşınızın evine götüreceksiniz.(Flash BIOS 'unuzun tutulduğu çok ayaklı entegre devre. Hani bizim CIH 'in sildiği yer orası işte. Zaten anakart'ınızın üzerinden sökülebilen tek devre.)

2- Arkadaşınızın sistemini DOS 'tan temiz bir disket ile boot edin. Tabi boot disketine anakartınızın Flash Memory Update Software 'ini koyun. (BIOS dosya'sını bulamasa da olur. Flash Utility'lerinin hepsi arkadaşınızın BIOS'u disketinize yazabilir.)

3- İşte En önemli bölüme geldik. Arkadasinizin Bilgisayarini baslatin. BOOT ettik. ve bilgisayar karşımızda içi açık ve çalışır biçimde belkiyor. Şimdi çok zarif ve dengeli hareketlerle BIOS 'u anakart 'ın üzerinden çıkarın. ( Not: flash belleğe değmeden önce çok dikkatli olmalısınız. Üzerinizde Statik elektrik varsa hasar olabilir.) (yanlış bir harekette bilgisayar kilitlenir.Elektriği kesip , Flash 'ı yerine koyup yeniden başa dönün.)

4- Kendi makinanızdan söktüğünüz BIOS 'u arkadaşınızın BIOS 'unu çıkardığınız aynı yere takın. Ve boot disketine koyduğunuz BIOS update programını çalıştırın. Bu program silinmiş bios'unuzu programlayacaktir. Bu Vakite kadar herşey normal giderse ve program BIOS UPDATED gibi birşeyler söylerse bilgisayarı kapatın.
Sonra kendi BIOS 'unuzun arkadaşınızın bilgisayarından çıkarın.(Not: Artık BIOS 'unuzu düzelttiniz. Elinizdeki BIOS 'unuzu evinize götürüp bilgisayarınıza takın, çalisacaktir.!) Ve Arkadaşınızın BIOS 'unu eski yerine takın.
Hard Disk 'i Kurtarmak
HDD 'deki BÜTÜN verileri kurtarmak için çok güzel bir program buldum. Programın amacı : Viruslerin bozduğu veriyi kurtarmak, formatlanmış veriyi kurtarmak, "fdisk" lenmiş veriyi kurtarmak,Enerji kesilmesinden giden veriyi kurtarmak, bazı programların yanlışlıkla sildiği veriyi kurtarmak.  Programın Bütün her sistemleri için ayrı versiyonu var. İlk önce alttaki programdan işletim sisteminize göre olanı download edin.
[FAT16] [FAT32] [NT] [NOVELL] [ZIPDRIVE]
[Programın Keygen 'i]

Sistem disketinize download ettiğiniz programı koyun(Zip 'i açın). Bilgisayarınızı aynı sistem disketi ile başlatın. Sonra programı çalıştırıp HDD nize RECOVER 'ı seçin. bütün bilgileriniz geri gelmeye başlayacaktır.






ESKİ DÖNEM AWARD BİOS ŞİFRELERİ

* AWARD_SW
* J262
* HLT
* SER
* SKY_FOX
* BIOSTAR
* ALFAROME

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar