İki Bisikletli Buluştuğunda

A ve B noktalarında iki adet bisiklet var. A noktasındaki bisikletin ön tekerinde de bir adet sinek. Bisikletler aynı anda birbirlerine doğru hareket ediyorlar. Ve yine aynı anda sinek de B noktasından hareket eden bisiklete doğru uçmaya başlıyor. B noktasından hareket eden bisikletin ön tekerine vardığında tekrar A noktasından hareket eden bisiklete doğru uçuyor. Bisikletler buluşuncaya kadar da bu harekete devam ediyor.
A ile B noktasında arasındaki mesafe 32 km/s. Bisikletlerin hızı ise 16 km/s. Ve sineğin hızı 24 km/s olduğuna göre: Bisikletler buluştuğu zaman sinek kaç km yol katetmiştir.

Yorumlar

heyula dedi ki…
Bu kadar kolay bir soru için uğraştırdınız beni bea. Cevap 24 işte. Çünkü iki bisiklet ne olursa olsun 1 saatte buluşacak. Sinekte zaten 1 saatte 24 km gider.
Adsız dedi ki…
ayrıca uzaklık birimi km/s olamaz km olabilir mi???
Unknown dedi ki…
Bisikletler 32 kmlik yolda, 16 km/s hızla karşılıklı giderse tam yolun ortasında 16. km de karşılaşırlar. Bu tam 1 saat demek. Bize sorulan bisikletlerin karşılaştığında sineğin aldığı yol olduğuna göre sinek saatte 24 km/s lik hızyla 24 km yol katetmiştir.
Adsız dedi ki…
aradaki uzaklık km/s olamaz
gelişim dedi ki…
HEYULA NIN ÇÖZÜMÜ YANINDA SERİLERDEN DE 24 ÇIKTI. BÖYLECE CEVABI İSPATLAMIŞ OLDUK.(SİNEK BİSİKLETLER ARASINDA SONSUZ DEFA GİDİP GELİR. BU DA BİR SERİ OLUŞTURUR)
Adsız dedi ki…
Hepiniz safsınız sinek ezilir ön tekerlekte xDxDxdXDXD

Bu blogdaki popüler yayınlar