Nasıl Sayarım?

bir adam 10 koyununu çobana verir. götür yaylaya otlat akşam bana koyunlarımı ksiksiz getir der. çoban koyunları götürür. yaylada bir kurt gelip oyunlardan birini yer kalır geriye 9 koyun sonra çoban düşnür ben bu 9 koyunu koyun sahibine on taneymiş gibi nasıl sayarım sizce nasıl sayar?

gönderen: kaan erkam

Yorumlar

Adsız dedi ki…
2 defa 5 sayar
Oezguer dedi ki…
Güzel bir blog, emeği geçelerin eline sağlık bir oyunda benden :)

http://www.oyuncakat.com/oynatombik.asp?id=390
Adsız dedi ki…
çoban koyunları yanyana dizer ve sondan saymaya başlar 10 9 8 7 6 ve sonra baştan saymaya başlar 1 2 3 4 tane de burda var der 6+4=10 yapar.
Adsız dedi ki…
1.yı komsusunun koyuununundan sayar 9
u da kendi koyunundan sayar
reşit gündoğdu dedi ki…
ewt koyunları dizer 10 9 8 7 6 diye sayr sonra baştanda 1 2 3 4 diye 4+6=10 eder.
Galip Aksoy dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Galip Aksoy dedi ki…
şahsen bende eğer zeki birisiysem bu adam ndn tersten saydı kesin bunda bi puştluk var diye düşünürüm.. ama soru nasıl sayarsınız dediği için sanırım doğru cevap o olabilir.. bide ben koyun sahibi olsam kendim sayarım.. ee koyun sahibi bu numarayı yuttuğuna göre bu ben olamam.. demekki koyun sahibi ya kör ya saymayı bilmiyo yada kendisi kontrol etmemiştir.. sorudada bunlar bize verilmediğine göre ve mantıken böyle birisi 10 koyunu olup olmadığınıda bilmiyordur. Bu durumda nası sayarsanız sayın yutacaktır enayi...eğer yutmuyosa bu soru yanlıştır :D atladığım bi nokta varsa kusra bakmayın saygılarımla :-)
Unknown dedi ki…
kurt u da koyun kılığına sokmasın kurnaz çoban:)şaka yapıyorum tabi ki cevap bu değil cevap sizin de dediğiniz gibi 10 9 8 7 6 1 2 3 4 6+4=10
Adsız dedi ki…
bence adam önce kendinden baslar saymaya
Adsız dedi ki…
bence adam tüm koyunları çember şeklinde dizer başlar saymaya 1 2 3 4 5 6 7 8 9 sonra en baştakini tekrar sayar 10 der adam anlamaz.
chat dedi ki…
çok güzel soruymuş:p

Bu blogdaki popüler yayınlar