Kayıtlar

Ocak, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Muz Tüccarı

Muz ticareti yapan Arabistanli bir tüccar A şehrinden B şehrine deveyle muz taşıyor. A <-> B arası 100 km. Tüccarın bir tek devesi var ve devenin taşıyabileceği maksimum yük miktari 100 adet muz. Ayrıca deve yürüdüğü her kilometre için bir muz yemek zorunda, yoksa yola devam edemiyor. Başlangıçta A şehrinde 300 adet muz bulunuyor. Tüccar bunlardan en fazla kaç tanesini B şehrine ulaştırabilir? Çözüm icin ipuçlari: Orneğin 100 adet muz yukleyip 21. kilometreye kadar gider, 58 muzu oraya boşaltır, 21 kilometre geri gider, vs.. Muzlar istenildiği gibi kesirlere ayrılabilir. Kilometreler de tamsayi olmak zorunda değil. (Muz ve Deve yerine Mazot ve Tanker olarakta düşünebilirsiniz) Çözümü X adet muz, Y kilometre, Z adet deve için genellemek mümkün müdür?

???

1905 -> ZSZ 2304 -> ÇNİ 2910 -> ???

Soru İşaretinin yerine ne gelmeli?

KATAIİMSÜMIL, ABRSYZMULİSA, CUAİAAEĞYKAR, ?

Soru işareti yerine ne gelmeli?

Resim
Bu denklemde soru işareti yerine ne gelmeli?

4 Arkadaş Köprüden 17 Dakika da geçsin...

Çeşitli yaşlardan 4 arkadaş Bir gece vakti bir köprüden geçecekler. 1. 10 dakikada 2. 5 dakikada 3. 2 dakikada 4. 1 dakikada geçebilmektedir. Ellerinde sadece 1 fener var ve köprüden aynı anda en fazla 2 kişi geçebilir. Bu insanları karşı tarafa geçerin ama toplam 17 dakikada...

Adem ve Havva

Bir arkeolog kazı çalışması yaparken yaptığı kazıların içinde bir erkek ve bir bayana ait ceset bulmuştur. Cesetleri bir süre inceledikten sonra bu cesetlerin adem ile Havva’ya ait olduğunu anlamıştır. (cesetler çırılçıplak) bu adam cesetlerin adem ile Havva’ya ait olduğunu nasıl anlamıştır?

Bu üç kızın yaşları nedir?

Postacı adama sorar kaç çocuğun var? Adam cevaplar:- 3 kızım var Postacı sorar: - Yaşları ne? - Yaşlarının çarpımı 36 Adam devam eder:-yaşları toplamı şu karşıdaki evin pencere sayısı kadar. Postacı merakla derki birşey anlayamadım Adam:- En büyük kızım piyano çalıyor Postacı: - Şimdi anladım Bu üç kızın yaşları nedir?

Bowling Turnuvası

Bir bowling turnuvasında yarışmacılar, iki gruba ayrılıyor. Bütün yarışmacılar, kendi grubundaki bütün yarışmacılarla 3'er oyun oynuyor. Toplam 81 oyun oynandığına göre her iki grupta kaçar yarışmacı vardır?

Telefon Numarası Nedir?

1'den başlayarak, her seferinde komşu tuşlara (çaprazlar da olabilir) atlayarak 9 basamaklı bir telefon numarası çevriliyor. Tuşlar üzerinde gidilen yol çizilirse bu yol kendisiyle kesişmiyor. Basamakların hepsi birbirinden farklı. İlk üç basamaktan oluşan sayı ile ikinci üç basamaktan oluşan sayının toplamı son üç basamaktan oluşan sayıyı verdiğine göre telefon numarası kaçtır.

Akrep, Yelkovan ve Saniye Sorusu?

Sabah saat 9'dan ertesi sabah saat 9'a kadar geçen sürede bir saatin akrep, yelkovan ve saniye kolları üçü birden kaç kere üst üste gelir.

Her satırda hangi sözcüğün farklı olduğunu bulunuz:

Her satırda hangi sözcüğün farklı olduğunu bulunuz: a) kıl yak tak tuz dam b) ot al eş af uz c) az at ip an in d) et ar iş al ip e) tek bir ter kin zan

Buna göre NN + pe = ?

OK + AK = ŞT + KM = MT + EM = 13 pi + pr = sı + ci = ça + ca = 8 Buna göre NN + pe = ?

Soru işaretli yere ne gelmeli?

14, 91, 62, 53, 64, 96, 48, 11 , ?

Soru işaretli yere ne gelebilir?

İkindide Kerem'in beşiğini onardık. Biriktirmemek artık altınlarınızı yedirebilir. Binanız bölümünüz yüzünden ???