Basketbolcu Doğru Kurdeleyi Nasıl Bilir?

Bir okulda basketbol takımı kaptansız kalmıştı.Takım kaptanı olabilecek kalitede 2 öğrenci vardı. İkisi de aynı derecede seviliyordu. Teknik direktörün aklına parlak bir fikir geldi.

Hemen üçü kırmızı ve ikisi beyaz beş kurdele istedi. Kurdeleleri masaya koydu. İki kaptan adayı sporcuyu yanına çağırdı.

- Bakın çocuklar! Masanın üzerinde üçü kırmızı ikisi de beyaz beş tane kurdele durmaktadır. Şimdi ben, siz görmeden bunlardan ikisini saklayacağım. İkisini de saçlarınıza bağlayacağım. sonuncusunu da masanın üzerine bırakacağım. Böylece her ikinizde diğerinizin başına bağlı kurdele ile masanın üzerinde duran kurdeleyi görebilecek fakat kendi başınızdakini göremeyeceksiniz. Kim kendi başındaki kurdelenin rengini en önce söylerse onu kaptan yapacağım.

Öğrencilerin her ikisi de kendi başlarındaki kurdeleleri göremezler fakat diğerinin başındaki kırmızı kurdele ile masanın üzerindeki beyaz kurdeleyi görürler.

Bir süre sonra öğrencilerden biri atılır.

- Hocam benim başımdaki kurdele kırmızıdır, der. Teknik direktör nasıl bildiğini sorar, öğrenci de gayet akıllı bir biçimde nasıl bildiğini açıklar.

Acaba bu akıllı öğrenci başındaki kurdelenin rengini nasıl bildi?

Gönderen: Ali DÜZGÜN

Yorumlar

haticeeda dedi ki…
3 kırmzı 2beyaz kudela var.masanın üzerindeki ve öğrencilerden birinin başındaki kurdela beyaz.soruyu cevaplayan öğrencinin başındakide kırmızı ok.olmuyo böyleyaa
Adsız dedi ki…
EĞER KENDİ BAŞINDAKİ BEYAZ OLSAYDI 2 TANE BEYAZ OLDUĞUNDAN DİĞER ÖĞRECİ CEVAP VERİRDİ AMA DİĞER ÖĞRENCİDE CEVABI BULAMADIĞINDAN KENDİ BAŞINDAKİNİN BEYAZ OLMADIĞINDAN EMİN OLUR. VEEE CEVABINI VERİR...
Adsız dedi ki…
şimdi çocuk doğru cevapladığına göre masa üzerindeki kurdele beyazdır,diğer öğrencinin başındaki kurdele de beyaz,ayrıca yanındaki çocuk cevabı veremiyo hemen çünkü masada beyaz,bizim çocukta da kırmızı var emin olamıyor.Bu şekilde bilmiştir
Adsız dedi ki…
ya basiit eer kırmızı olmasaydı 2 beyaz olduundan öbr çocuk hmn bilrdi bilemediyse kırmızıdır

Bu blogdaki popüler yayınlar